Säätiö täytti 50 vuotta

Kirja säätiön syntyvaiheista ja toiminnasta.

Alli Paasikiven Säätiö täytti 50 vuotta lokakuun 1 päivänä 2002. Juhla pidettiin Kansallissalissa Helsingissä. Sitä kunnioittivat läsnäolollaan Tasavallan Presidentin puoliso, valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi sekä rouvat Tellervo Koivisto ja Eeva Ahtisaari. Juhlapuheen piti säätiön hallituksen puheenjohtaja ministeri Marjatta Väänänen. Suomen Lottaperinneliiton puheenjohtaja, valtiotieteen maisteri Päivi Varpasuo puhui aiheesta Lotat ja lottaperinne tämän päivän Suomessa.

Juhlaan osallistui lottien ja rintamanaisten perinnetyön johtohenkilöitä eri puolilta Suomea sekä säätiön ja sen sidosyhteisöjen edustajia.

Lotta Svärd ja Alli Paasikivi

Säätiön 50-vuotispäivän johdosta ilmestyi teos "Lotta Svärd ja Alli Paasikivi", jonka kirjoittajia ovat Iiris Arajoki-Siikala ja Kalervo Siikala. Teoksen kustantaja on Gummerus.

Teoksessa tehdään selkoa Lotta Svärd -järjestön lakkauttamisesta Moskovan välirauhansopimuksen nojalla ja järjestön jälkeen jääneestä omaisuudesta, josta 1940-luvun lopulla käytiin ankaraa polemiikkia.

Lopulta valtioneuvosto päätti, yhdistyslain mukaisesti, osoittaa valtion haltuun joutuneen ja jääneen omaisuuden osan perhepolitiikkaan ja kotien hyvinvointiin omistautuneelle säätiölle, jonka suojelijaksi ja kunniapuheenjohtajaksi suostui Tasavallan Presidentti J.K. Paasikiven puoliso rouva Alli Paasikivi.

Teoksessa tehdään selkoa siitä, paljonko rahoja oli, ketkä niitä käyttivät, mihin niitä käytettiin ja paljonko niitä on jäljellä. Teoksessa julkaistaan mm. kaikki säätiön rahoittamat tutkimus- ja kehityshankkeet: puoli vuosisataa Suomen talous-, sosiaali- ja kulttuurihistoriaa.

Säätiö lahjoitti 300 kappaletta teosta Tuusulassa toimivalle Lottamuseolle myytäväksi museon toiminnan tukemiseen.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa
Apurahat 2019 Hae apurahaa Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Alli Paasikiven säätiö
Erottajankatu 9 A
00130 HELSINKI

Y-tunnus: 05924149
Puh: +35896980750

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Alli Paasikiven säätiö:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.